05-09-09

Geroerbakken zoetzure groenten.

Werkwijze:

- Snijd het Spaans pepertje open en verwijder de zaadjes.

- Schil de asperges.

- Snijd de komkommer in de legte door en verwijder de zaden;

- Snijd de knoflook en het Spaans pepertje in lange dunne reepjes, de asperges in stukje van circa 5 cm en de komkommer in stukjes van circa 1,5 cm.

- Verwijder de knoflook en het pepertje en behoud de olie in de wokpan.

- Voeg de rest van de olie erbij, verhit opnieuw en voeg alle groenten toe. Roerbak tot ze knappend gaar zijn.

- Roer de vissaus, limoensap en zoetstof door elkaar en voeg dit bij de groenten in de wok.

- Roerbak nog 1 tot 2 minuten en dien onmiddellijk op.

Ingredienten (2 personen).

- 1 teentje knoflook

- 1vers Spaans rood pepertje

- 1,5 eetlepel olie

- 100gr verse groente of witte asperges

- 1/3 komkommer

- 50 gr. sluimererwtjes

- 100 gr broccoliroosjes

- 0,5 groene paprika

- 1 eetlepel vissaus

- 1 eetlepel limoensap

- 1 koffielepel strooizoetstof

Bron: Diabetes info

 

10:33 Gepost door Martin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.