12-09-09

Varkensvlees met ananas en koriander.

Varkensvlees met ananas en koriander.

 

Werkwijze.

-          Snijd het  varkensvlees in dunne reepjes van circa 1,5 cm.

-          Snijd de ananas in blokjes.

-          Maak de knoflook zeer fijn en snijd de uitjes in kleine stukjes.

-          Hak de muntblaadjes en een deel van de korianderblaadjes fijn.

-          Verhit 1 eetlepel olie in de wok en fruit hierin de knoflook en de lente-uitjes gedurende 1 minuut en haal ze uit de wok. Behoud de vetstof.

-          Voeg de rest van de olie toe en verhit opnieuw.

-          Roerbak het vlees tot het goudbruin kleurt.

-          Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed. Warm terug even op.

-          Bestrooi met wat overgehouden koriander.

-          Dien op met gekookte rijst en geef een groente slaatje vooraf of erbij.

Ingrediënten voor 2 personen.

-          200 gram varkensfilet

-          1/8 verse ananas (of ananas in blik op eigen sap) circa 100 gram.

-          1,5 eetlepel olie

-          1 teentje knoflook

-          4 lente-uitjes

-          0,5 tot 1 eetlepel vissaus

-          7 gram verse korianderblaadjes

-          8 gram verse muntblaadjes.

 

Bron: Diabetes info.

 

 

10:42 Gepost door Martin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.