12-09-09

Varkensvlees met ananas en koriander.

Varkensvlees met ananas en koriander.

 

Werkwijze.

-          Snijd het  varkensvlees in dunne reepjes van circa 1,5 cm.

-          Snijd de ananas in blokjes.

-          Maak de knoflook zeer fijn en snijd de uitjes in kleine stukjes.

-          Hak de muntblaadjes en een deel van de korianderblaadjes fijn.

-          Verhit 1 eetlepel olie in de wok en fruit hierin de knoflook en de lente-uitjes gedurende 1 minuut en haal ze uit de wok. Behoud de vetstof.

-          Voeg de rest van de olie toe en verhit opnieuw.

-          Roerbak het vlees tot het goudbruin kleurt.

-          Voeg alle ingrediënten bij elkaar en meng goed. Warm terug even op.

-          Bestrooi met wat overgehouden koriander.

-          Dien op met gekookte rijst en geef een groente slaatje vooraf of erbij.

Ingrediënten voor 2 personen.

-          200 gram varkensfilet

-          1/8 verse ananas (of ananas in blik op eigen sap) circa 100 gram.

-          1,5 eetlepel olie

-          1 teentje knoflook

-          4 lente-uitjes

-          0,5 tot 1 eetlepel vissaus

-          7 gram verse korianderblaadjes

-          8 gram verse muntblaadjes.

 

Bron: Diabetes info.

 

 

10:42 Gepost door Martin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-09-09

Geroerbakken zoetzure groenten.

Werkwijze:

- Snijd het Spaans pepertje open en verwijder de zaadjes.

- Schil de asperges.

- Snijd de komkommer in de legte door en verwijder de zaden;

- Snijd de knoflook en het Spaans pepertje in lange dunne reepjes, de asperges in stukje van circa 5 cm en de komkommer in stukjes van circa 1,5 cm.

- Verwijder de knoflook en het pepertje en behoud de olie in de wokpan.

- Voeg de rest van de olie erbij, verhit opnieuw en voeg alle groenten toe. Roerbak tot ze knappend gaar zijn.

- Roer de vissaus, limoensap en zoetstof door elkaar en voeg dit bij de groenten in de wok.

- Roerbak nog 1 tot 2 minuten en dien onmiddellijk op.

Ingredienten (2 personen).

- 1 teentje knoflook

- 1vers Spaans rood pepertje

- 1,5 eetlepel olie

- 100gr verse groente of witte asperges

- 1/3 komkommer

- 50 gr. sluimererwtjes

- 100 gr broccoliroosjes

- 0,5 groene paprika

- 1 eetlepel vissaus

- 1 eetlepel limoensap

- 1 koffielepel strooizoetstof

Bron: Diabetes info

 

10:33 Gepost door Martin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |